Dolce - Glasbena šola info@glasbenasola.si, tel: 051 411 312

Učenci

Po desetih letih igranja klavirja kot samouk sem pričel igrati klaviature v bandu. Sprva je bilo v redu, potem pa smo se odločili za snemanje in se začeli razvijati v vse bolj profesionalno smer igranja. Ko sem pričel snemati v studiju, sem ugotovil, da potrebujem inštrukcije za bolj natančno igranje. V prvi uri sva s Kristino pričela iskati moje težave s pregledom mojega znanja ter sestavila vaje, s katerimi sem nato odpravljal težave v tehniki ter ritmiki. Všeč mi je predvsem disciplina, ki jo človek kot samouk v sebi težko najde ter sama struktura ure. Za domov vsakič dobim vaje, ki jih nato zvadim ter vprašam na naslednji uri za napotke in pregledava napredek ter dobim še dodatno razlago, če je le-ta potrebna. Skozi čas sem pridobil disciplino, tehniko in pa seveda bolj poglobljeno razumevanje klavirja. Najraje pa imam dejstvo, da lahko sam izrazim željo ter se učim stvari, ki ustrezajo mojemu stilu igranja. Ko pričneva vaditi mi ena ura hitreje mine kot pet minut, ker tako uživam. In prav to je pri Kristini najbolje, ko se učiš novih stvari, hkrati v njih zelo uživaš. Zato so inštrukcije pri njej neprecenljive.
DEJAN MACURA
Pred nekaj meseci sem pričela obiskovati ure solo petja pri Tajdi, saj sem se odločila, da malo razširim svoje področje poznavanja glasbe s kitare še na petje. Že ko sem prvič vstopila v učilnico je v njej vladala močna pozitivna energija, kot sem jo bila že prej vajena pri urah kitare. Tajda s svojim sproščenim in odprtim, a hkrati zelo profesionalnim pristopom močno pripomore k grajenju tako pevskih sposobnosti, kot tudi sposobnosti samega nastopanja. Tako lahko ponosno rečem, da sem z upoštevanjem njenih nasvetov pridobila kar nekaj samozavesti za nastopanje nasploh. Poleg vaj, ki so bolj tehnične narave, v svoje učne ure uspešno vključuje tudi želje svojih učencev po žanru in jih stalno spodbuja in motivira na poti do želenih oz. zastavljenih ciljev. Tajda je brez dvoma odličen izbor za vse, ki se želijo na sproščen in zabaven način naučiti petja.
EVA POGAČNIK
Že dlje časa sem hotela naučiti igrati klavir. Mislila sem da bom zelo težko obvladala igranje z obe roke.
Odkar sem pa dobila klavir hodim na ure k Kristini sem se v enem letu veliko naučila.
Zdaj lahko končno igram pesmi na klavirju in verjamem da bom z Kristino še veliko napredovala.
ERIKA REREČIČ
Kristina Bogataj mi je s svojim zavzetim pristopom pomagala napredovati pri igranju klavirja. Na ure sem hodila z veseljem, ker sem lahko sodelovala pri izboru pesmi. Na vsako glasbeno vprašanje mi je znala odgovoriti na več različnih načinov, zato se mi ni zdela nobena naloga težja od druge. V kratkem času sem osvojila obojeročno igranje klavirja, ki mi je bilo sprva največji izziv. Kristina zna svoje učence motivirati in jim približati igranje na zanimiv način.
KRISTINA ŠPEC
Po štirih letih kot frontman death metal banda sem kot samouk prišel do, kar sem takrat verjel, meje mojih pevskih sposobnosti. Do takrat sem verjel, da nimam posluha, talenta in muzikaličnosti za klasično petje, kar pa se je dalo z ''growlanjem'' dobro kamuflirati. Po nekaj slabih nastopih sem ostal pred dilemo; ali zaključim svojo glasbeno pot ali pa si poiščem profesionalno pomoč. Zaradi svojega trmastega značaja sem se odločil, da si poiščem pomoč. Tako sem se podal v primerjanje ponudb z interneta in na koncu končal pri MetalRock šoli petja in s tem pri Tajdi, ki se je takrat izkazala za najcenejšo, kar pa ne pomeni, da je kvaliteta učenja ceni primerna. Ravno nasprotno, že po pol leta dela s Tajdo sem izredno tehnično napredoval, kar so opazili najprej člani banda in prijatelji, ki so me uspeli ''trezno'' poslušati na koncertih in različnih veselih druženjih. Sedaj poskušam svoje novo pridobljeno tehnično znanje povezati s svojim posluhom in občutkom za muziciranje, pri čemer me Tajda spodbuja, pomaga s kreativnimi nasveti in v meni prebuja pevske sposobnosti za katere še sam nisem nikoli verjel da jih imam.   
ANDREJ KOVIČ
Moja velika želja, da bi se učila igranja na klavir se mi je uresničila, ko sem na spletnih straneh našla glasbeno šolo, ki poučuje tudi odrasle.
Tako sem spoznala učiteljico Kristino, ki je takoj sprejela mojo odločitev. Že v prvih urah vadbe sem ugotovila, da je Kristina izjemno sposobna pedagoginja, odlična glasbenica, predana svojemu delu. Kljub mojim začetnim težavam me je nenehno spodbujala in mi dvigala samozavest. Je potrpežljiva, delavna, učno snov spretno podaja, primerno učenčevim sposobnostim.
Hvaležna sem ji, da me je na subtilen način popeljala v čudovit svet glasbe.
BLANKA KUŠAR

Na ure petja pri Tajdi hodim že nekaj mesecev. Ko sem prvič prišel v učilnico se spomnim, da je bilo tam veliko pozitivne energije. Sprva sem bil malo presenečen, ker sem pričakoval nekoga bolj mirnega vendar se je izkazalo zelo dobro. Ker sem po značaju bolj tih in zadržan mi je po eni strani celo bolje, da me uči nekdo, ki je ravno nasprotje od mene. 

Tajda je prijaznazabavna in kdaj tudi stroga, vendar ne prestroga, da bi želel zbežati. Všeč mi je njen način pristopa k vajam, ki ga za učence posebej prilagaja. Med vajami te ves čas popravlja in opozarja na napake. Po prvih urah sem za domov dobil listke z vajami, ki bi si jih želel »polepiti« po steni vendar jih je preveč. Te vaje mi pomagajo poboljšati sluh in imeti močnejši glas. Vaje se lahko snemajo, kar lahko pride zelo prav in že po parih urah vaj se vidi/sliši napredek. 

Priporočam ure pri Tajdi vsem tistim, ki si želijo nek resen, zabaven in varen pristop k petju. 

JAN AVSEC
© Glasbena šola Dolce, 2014