Dolce - Glasbena šola info@glasbenasola.si, tel: 051 411 312

Gaja Sorč

Področja poučevanja
  • Solo petje

Gaja Sorč je že od malih nog pela v pevskih zborčkih. Kasneje je začela s poukom flavte na GŠ Nova Gorica, v srednji in osnovni šoli pa nadaljevala s sodelovanjem v pevskih zborih in pri raznih drugih glasbeno obarvanih dogodkih. V srednji šoli je začela z obiskovanjem ur petja pri prof. Marjanu Trčku na GŠ Rakovnik. Po končani gimnaziji je bila sprejeta na akademijo za glasbo Ljubljana, v razred doc. Barbare Jernejčič Fürst. Izobraževala se je pri prof. Charlotte Lehman in Martini Zadro.

 

Nekaj časa je sodelovala v vokalni skupini Perpetuum Jazzile, sedaj pa svoje znanje jazz petja in mjuzikla dopolnjuje pri Darji Švajger in prof. Žarku Prinčiču.

 

Udeležuje se raznih pevskih tekmovanj, sodeluje s filharmonijo NOVA, v okviru katere je skupaj s kvartetom saksofonov Evterpa nastopila na Jesenskih glasbenih večerih v Bukovici. Bolj intenzivno sodeluje z dekleti iz godalnega kvarteta NOVA, s katerimi se je udeležila snemanja oddaje Dobro jutro na RTV Slovenija, izvedla božično - novoletni koncert na Mirenskem gradu, sodelujejo pa tudi na raznih drugih dogodkih.

 

V okviru akademije je sodelovala tudi pri projektu Mini opere, katerih premiera je bila januarja 2016 v Ljubljanski SNG Operi. Kot ena izmed solistk je sodelovala pri izvedbi Musique Religieuse Gabriela Faureja v Celju in Slovenski filharmoniji. V okviru akademije je sodelovala v izvedbi opere Čarobna piščal, v kateri je nastopila v vlogi Papagene. Sodeluje pri mnogih dogodkih v okviru akademije in tudi zunaj nje.


© Glasbena šola Dolce, 2014